Åsna - Massor om åsnor

Nytta av åsnan

Rida på åsnor

Det finns många användningsområden för åsnor och i vissa fattiga delar av världen är åsnor mycket viktiga som dragdjur eller packdjur. Åsnor är väldigt mycket mer uthålliga än hästar och trivs bra o varma miljöer.

Kör åsnor

Att köra in en åsna kan man göra efter att den fyllt tre år. Det är viktigt att inte lasta vagnen så att det blir för stort tryck på åsnan och inte heller så att vagnen lyfter upp åsnan i vädret.

Rida på åsnor

Rida på åsnor

Att rida in en åsna kan man göra från fyra års ålder. Även om du sett filmer där åsnor bär väldigt många eller väldigt mycket vikt ska man inte överbelasta en åsna.

För att bära en person som väger 80 kg bör åsnan ha en mankhöjd på minst 125 cm. Rid därför inte på åsna om du väger för mycket. Sadlar till islandshästar kan passa bra på åsnor.

Åsna som föda

I delar av världen föds åsnor upp i syfte att bli föda. Åsnekött anses som en delikates i vissa länder. Detta sker framförallt på kinesiska restauranger i Kina men även på restauranger i Italien förekommer åsna på menyn. Under den stora hästköttskandalen i Sverige förekom även åsna som kött. Även åsnans mjölk säljs till höga priser.


Allt intressant om åsnor

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om åsnan men också en del kul & lustiga saker gällande åsnorna.Meny - Åsna
Till förstasidan på www.åsna.seHögst upp på sidan om åsnorLängst ned på sidan om åsnan
MulorMulåsnorZedonkNyheter